Aici fabrica de saltele PREVI. Transport gratuit la saltelele de peste 1000 de lei!

Caută produs

Ghid pentru alegerea unei saltele de calitate

Având în vedere întrebările frecvente pe care le primim de la clienți, dorim să explicam anumiți termeni, așa încât să vă ghidăm pe dumneavoastră pentru a vă alege fix salteaua de care aveți nevoie.

În primul rând există mai multe tipuri de saltele. Ele diferă în funcție de materialul  din care sunt  realizata, astfel avem: saltele cu arcuri, cu spuma de memorie sau cu latex.

Saltelele cu spumă sunt elastice și reacționează prompt la temperatura corporală. Acestea se mulează perfect pe forma corpului nostru, oferindu-ne confort total pe toata perioada somnului. Având la bază spumă cu memorie, ofera sprijin coloanei vertebrale permițând spatelui o poziție corectă.

 Latex-ul este un material elastic, inovativ, ce permite saltelei să revină la forma inițială după fiecare utilizare. Acestea sunt ideale pentru cei ce suferă de astm sau alte boli respiratorii, datorită faptului că latex-ul este un material antialergic si antibacterian. Indiferent de probleme de sănătate cu care vă confruntați, salteaua din latex este alegerea potrivită.

Saltelele cu arcuri  sunt  considerate a fi saltele de referință, datorită faptului că au fost primele saltele moderne produse vreodată. În procesul de execuție al saltelelor se utilizează arcuri conectate între ele sau arcuri individuale, învelite în săculeți.

Aceste categorii majore se împart la rândul lor în alte câteva subcategorii.

Saltele pentru o coloană dreaptă

Cum somnul ne ocupa o treime din viață este important să folosim o saltea corespunzătoare pentru a avea un somn sănătos, liniștit si relaxant. Pentru ca acest lucru să se întâmple, trebuie să fim atenți când alegem salteaua pe care dorim să dormim sau sa ne relaxăm după o zi stresantă. Saltelele nepotrivite ne pot provoca afecțiuni ale spatelui, cu precadere a coloanei vertebrale, dar și insomnii sau boli alergice. Însă, înainte de a alege o saltea ar fi necesară consilierea unui specialist pentru a vă recomanda salteaua potrivita pentru dumneavoastră.

În cazul în care aveți dureri de spate sau suferiți de o boală a coloanei vertebrale, saltelele indicate sunt cele tari, acestea sunt ideale pentru astfel de afecțiuni și pot ameliora durerile locale. Saltelele moi trebuie evitate pentru a nu agrava problemele cu care vă confruntați. Aceste tipuri de saltele pot cauza o poziție anormală a spatelui, iar curbură coloanei poate fi afectată.

Saltelele recomandate de specialiști pentru cei cu probleme ale spatelui sunt saltelele ortopedice, super ortopedice, cu memorie sau din latex. Saltelele din latex oferă un sprijin excelent și sunt extrem de ferme la schimbările de poziție ale corpului. Saltelele cu memorie duc la diminuarea durerilor de spate și oferă un somn liniștit și confortabil.

Avantajele saltelelor ortopedice

Saltelele ortopedice sunt cele mai apreciate produse pe piață de profil de pretutindeni datorită faptului că oferă sprijin corpului și permit coloanei vertebrale să aibă o poziție corectă. Salteaua ortopedică este capabilă de a prelua presiunea exercitată de corpul nostru pe toată suprafață acesteia. Este important că presiunea să fie împărțită pentru a avea un somn odihnitor, chiar dacă partenerul își modifică poziția pe perioada somnului.

Aceste tipuri de saltelele sunt realizate după ultimele standarde de calitate, sunt durabile și sunt realizate din materiale antibacteriene, antialergice și antiperspirante. Acest aspect este extrem de important mai ales pentru persoanele suferinde de astm, alergii sau alte boli respiratorii. Indiferent de problemele de sănătate, saltelele ortopedice le pot ameliora. Garanția minimă acordată de producătorii renumiți este de minim 3 ani pentru toate componentele saltelei.

Saltelele cu Memory Foam sunt cele mai apreciate și recomandate pentru orice categorie de utilizatori. Acestea sunt realizate prin cele mai noi tehnologii, fiind și cele mai moderne produse, spuma utilizată fiind de înalta densitate și indeformabilă. Astfel că indiferent de greutatea corporală, salteaua nu se va deforma, oferind un confort optim și un somn liniștit pe toată perioada nopții. Au în compoziție materiale de tip elastic ce pot reacționa eficient la temperatura corpului și preiau forma acestuia, mulându-se perfect și oferind un confort sporit. Având în vedere că Memory Foam este un material antibacterian, antialergic și antitranspirant, saltelele cu Memory Foam sunt ideale pentru a ne păstra sănătatea intactă.

CONCRET, DE CE SĂ ALEGI O SALTEA ORTOPEDICĂ?

Pentru modele hiopoalergenice, de tipul Lavanda Therapy MemoryFoam, având proprietatea de a regla temperatura potrivită. Căldură este uniform împrăștiată pe toată suprafață saltelei, iar temperatura  plăcută se va păstra mult timp. Acest fenomen se întâmplă datorită stratului de Memory Foam cu inserție de gel. În acest mod și fără nici un risc, aveți posibilitatea să dormiți într-un pat cald iarnă și răcoros în timpul verii.

Materialul special numit Aquagel este obținut folosind apă că materie prima: de aceea saltelele aquagel sunt ecologice și naturale.

O SALTEA CU SPUMĂ DE MEMORIE?

Ea distribuie uniform greutatea corpului pe întreagă suprafață, permițându-vă să mențineți în mod natural o poziție corectă pe tot parcursul somnului. În plus, stratul de memorie susține toate mișcările nocturne, garantând un somn regenerant, în orice poziție confortabilă pentru dumneavoastră.

UTILITATEA BENZII 2D

Aerisirea saltelei se face prin Banda 2D perimetrală (pe toată marginea saltelei) specială pentru o aerisire optimă. Ea este, de asemenea, îmbogățite cu o fibră de carbon antistatic, care elimina undele electromagnetice din saltea.

 NECESITATEA  UNUI MATERIAL DE TIP LAVANDĂ

Dacă va întrebați la ce folosește o țesătură de acoperire de tip lavandă, trebuie să știți că are efect antistatic. Acest efect se datorează unei țesături realizate din material textil, matlasat cu vatelină acrilic pe fiecare parte. Spuneți adio acarienilor,ciupercilor și prafului și bun venit unei suprafețe constant curate.

În  urma celor prezentate, sperăm că ai înțeles ca și noi, de ce e important să ai SALTEAUA nu doar o saltea. Alege să-ți prețuiești sănătatea și să îți pese de tine!

 Nu uita că Tutankhamon a avut patul facut din abanos si din aur, în timp ce oamenii de rând dormeau pe paturi din frunze de palmier stivuite în colțul casele lor. Alege să te consideri un faraon modern și fă-ți patul ca de abanos și aur cu saltelele de la SaltelePrevi.ro, în timp ce restul oamenilor pot fi „de rând” cu saltele lor obișnuite.

Consultanta telefonica

Completati campurile de mai jos si un consultant de vanzari Previ va va contacta in cel mai scurt timp posibil.